Pages
skok s padalom, tandemski skok, padalska šola | tandemski padalski skok letališče Lesce
Tandemski padalski skok iz letala. Letališča Lesce, Slovenj Gradec, Portorož.
skok s padalom, tandemski skok, padalska šola, prosti pad
485
post-template-default,single,single-post,postid-485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Tandemski skok s padalom Lesce

Tandemski skok s padalom letališče Lesce – trenutno zaprto za skoke s padalom

Letališče Lesce je naše domače letališče in eno izmed naših najljubših letališč za skoke s padalom. Ne samo zaradi centralne lege, ampak tudi zaradi panorame in postavitve samega letališča.  Po vzletu letalo v večini primerov zavije in nam ponuja vrhunski panoramski leti le nekaj 100 metrov stran od Stola in ostalih hribov. Preden se poženemo iz letala imamo možnost opazovati Blejsko jezero, ki je lepo vidno tudi med prostim padom in pri vožnji nad kupolo.

Na letališču Lesce v sezoni 2016 skokov ne izvajamo, ker je letališče za padalce zaprto.

Iz slovenske wikipedije:

Letališče Lesce (ICAO kratica LJBL) je javno letališče, ki se nahaja pri Lescah na severozahodu Slovenije. Od središča Bleda in Blejskega jezera je oddaljeno 4 km. Zaradi lege in dobrih prometnih povezav s sosednjimi državami je širše območje letališča priljubljeno turistično območje.

Letališče se je razvilo iz pomožnega nemškega letališča, ki so ga po vojni dodatno utrdili, saj je bil teren močvirnat in zato nestabilen. Na njem so do izgradnje Letališča Brnik pristajala tudi večja potniška letala (od takrat je ostala letališka stavba s kontrolnim stolpom).

Z letališčem upravlja Javni gospodarski zavod ALC Lesce-Bled, ki ga je leta 1996 ustanovila občina Radovljica. Na letališču so prisotni še stalni uporabniki letališča, med katere sodi tudi Aeroklub ALC Lesce-Bled.

Leta 2010 se je zaradi gradnje avtoceste letališče rekonstruiralo. Zgrajena je bila 1130 m dolga in 23 m široka asfaltna steza, ki je skoraj vzporedna s traso avtoceste mimo letališča.

V sezoni 2013 smo za skoke s padalom na letališču Lesce letalo najemali iz Portoroža in Slovenj Gradca, saj žal od viharja leta 2011, ko je uničilo padalsko letalo stacionirano v Lescah tam ni več stalnega letala. V tandemski sezoni 2014 upamo, da bo kakšno letalo čim več časa prav v Lescah.

Ste našli Blejsko jezero na zgornji sliki?

Poglejte si galerijo slik iz skoka nad Lescami.

16