Pages
skok s padalom, tandemski skok, padalska šola | Če ni na posnetku, se ni zgodilo - skok s padalom, tandemski skok, padalska šola
Tandemski padalski skok iz letala. Letališča Lesce, Slovenj Gradec, Portorož.
skok s padalom, tandemski skok, padalska šola, prosti pad
512
post-template-default,single,single-post,postid-512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
gopro hero 3+ black

Če ni na posnetku, se ni zgodilo

Padalci radi rečemo: “če ni na posnetku, se ni zgodilo“.

Na področju snemanja tandemskih skokov s padalom v tehniki handycam, smo v Sloveniji pravi pionirji, saj smo prvi to tehnologijo prinesli na slovenski trg že leta 2008. V tistem času so se uporabljale Sonyeve kamere z DV kasetami in širokokotnim objektivom.  V letu  2010 smo prvi prinesli v Slovenijo tehniko sočasnega snemanja posnetka in izdelave fotografij z tehnologijo GoPro dual handcam.

V leto 2014  prvi vstopamo z popolnoma novo tehnologijo GoPro Hero 3+ Black v dvojni izvedbi – ena kamera za video, druga za foto.  Ta kamera prinaša na področju videa FullHD do 48 fps posnetke v SuperView tehniki, ki omogočajo  še širši kot in boljše prizore. Na področju fotografij pa 12MP slike v resoluciji 4000×3000.

Ni vsak posnetek enak. Snemanje skoka predstavlja za pilota tandema dodatno obremenitev, zato obstajajo določena pravila, kdo sme pri tandemskih skokih tovrstne kamere uporaljati. Žal se pravila vse prevečkrat kršijo, rezultat pa je slab ali povprečen posnetek in nevaren skok.

Pri tandemskiskok.si imamo pilote tandemov, ki so usposobljeni in kvalificirani za izvajanje snemanja tandemskih skokov v tehniki handycam.

Primerjava kamer za snemanje skokov s padalom

Primerjava kamer za snemanje skokov s padalom

Od leve proti desni: Sony DV kamera (2008 – 2009) , GoPro Hero 1  (2010 – 2013), GoPro Hero 3+  (2014 – …)
Primerjava kamer za snemanje skoka s padalom v posebni rokavici za tandemske skoke

Primerjava kamer za snemanje skoka s padalom v posebni rokavici za tandemske skoke

Od leve proti desni: rokavica za Sony DV kamero  (2008 – 2009), dual handcam glove za GoPro Hero 1  (2010 – 2013), dual handcam rokavica za GoPro Hero 3+  (2014 – …).
5