NAJLEPŠE LOKACIJE ZA SKOK S PADALOM V TANDEMU NA SVETU @
Sedaj, ko se počasi pomlad približuje koncu – če nam uspe za trenutek odmisliti korona situacijo – se počasi začenja čas, ko začnemo razmišljati vnaprej in začnemo iskati primerne opcije za poletne počitnice. V ta namen, vam bom opisal nekaj izmed najlepših destilacij za skok s padalom na svetu.

1. Skydive Empuriabrava, Empuriabrava, Španija

Skydive Empuriabrava, je eden izmed najbolj obiskanih padalskih centrov v Evropi. Gre za zelo uspešno športno letališče, ki upravlja s tremi letali (Twin Otter, Beech B99, Pilatus Porter). V neposredni bližini letališča pa imajo tudi vetrovnik in napravo za umetni val. Največji plus te lokacije pa je njena lega, saj leži le kakšne 3km od obale v tako imenovanem Zalivu Vrtnic, kar pomeni, da je razgled ob skoku s padalom prečudovit.


2. Nzone skydiving, Queenstown, Nova Zelandija

V državi, kjer vas lahko praktično vsaka razgledna točka pusti popolnoma brez besed, obstaja razlog, zakaj je letališče NZONE dobilo nagrado »Supreme New Zealand Tourism Award«. To letališče, ki leži blizu Queenstowna je nekakšna meka extremnih športov tistega delčka sveta. To letališče vedno poskrbi za zanimive skoke, in pa za najlepše razglede nad Južnim Otokom na Novi Zelandiji.


3. Skydive Ramblers, Tooglawah, Avstralija

Skydive Ramblers leži relativno blizu avstralske Zlate obale na eni strani in Sončne obale na drugi strani in ima v svoji ponudbi nekaj za čisto vsakega – med drugim tudi pristajalno cono, ki je polna kengurujev! Družinam nudijo nastanitev na kraju samem, ki v svojo ponudbo vključuje tudi bazen, bar in še nekatere druge možnosti. V Avstraliji lahko skačejo že otroci od dvanajstega leta starosti, seveda le z soglasjem staršev. Še en dodaten bonus pa je seveda podnebje, ki omogoča lepo vreme skozi celo leto.


4. Skydive Dubai, Dubai, Združeni Arabski Emirati

Skydive je ena od redkih destinacij, ki omogoča skok dejansko tik nad velikim mestom Dubai ali pa nad umetno zgrajenim otokom »the Palm Jumeriah«. Pri skoku tukaj boste lahko uživali v pogledu na Perzijski zaliv in pa na pogledu na Dubai.


5. Skydive Sohomish, Washington state, ZDA

Le 20min izven Seattl leži letališče Sohomish, katerega je »the Travel Channel« klasificiral kot eno izmed devetih najboljših lokacij za skok s padalom na svetu. Poleti lahko tam uživate v 360° razgledu s hribov proti morju, ki zajema gori Rainier in Baker, Kaskadno gorovje, ter na zelene otoke San Juan-a.


6. Skydive Voss, Voss, Norveška

V padalskem centru Skydive Voss lahko izkusite čarobno kombinacijo narave in »duha Vossa« - zelo odprt, vabljiv in vključujoč »vajb« ki tam prevladuje. Poletje je najbolj živo in aktvino obdovje na Norveškem, zato omogoča veliko aktivnosti v naravi. Prav tako padalski center Voss nudi tudi lepe nastanitve, in pa vetrovnik v neposredni bližini letališča.


7. Skydive Jurien bay, Perth, Avstralija

To lokacijo pri Perth-u, Avstralija mnogi z namenon imenujejo kot »najlepši kraj za skok na obalo« na svetu. Tukaj lahko uživate v fantastičnem pogledu na Turkizno obalo skozi celoten skok, ko pa pristanete, se lahko odpravite v Perth, ki ima pestro ponudbo za obiskovalce.


8. Skydive Mossel bay, Mossel bay, Južna Afrika

Ta padalski center ob panoramskem letu nad območjem Mossel Bay-a nudi izjemen razgled na Indijski ocean, gorovje Outeniqua in prelepe plaže. Na voljo imajo dve pristajalni območji – eno od teh leži na samem letališču, drugo pa na Diaz beach-u. Pristanki na Diaz beach-u so odvisni od vremenskih razmer in višine plime.


9. Skydive Algarve, Alvor, Portugalska

Skydive Algarve leži na južnem Portugalskem, ob mestecu ob morju ki se imenuje Alvor. Skydive Algarve nudi 365 dni lepega vremena letno. Skoki na plažo, sonce, visoke višine, dobra hrana in odlično vino. Kaj več si lahko človek še sploh želi?

News powered by CuteNews - http://cutephp.com