5 NAJPOGOSTEJŠIH RAZLOGOV ZA SKOK S PADALOM @
Kar precej je ljudi, ki si izmišljujejo razloge zakaj ne bi skočili s padalom. A občasno slišimo tudi koga, ki išče razloge zakaj to enostavno mora storiti. Če Mami in Oči nista več prepričana ali si še pri zdravi pameti, je tukaj nekaj legitimnih argumentov s katerimi lahko odgovoriš na vprašanje: »Zakaj za vraga bi se želel vreči iz čisto dobro delujočega letala?!«

Dvig samozavesti
Skok s padalom lahko zelo direktno vpliva na samozavest. Namreč po tem, ko enkrat skočite z letala in ugotovite da je bilo božansko, se boste počutili sposobne premostiti čisto vse življenjske prepreke, neglede na vse. Ker je pred skokom prisotne kar nekaj nervoze, mogoče celo malenkost tesnobe. A vsi ti občutki izginejo v istem trenutku, ko dejansko odskočiš z letala in ugotoviš, da je sam skok še veliko bolj zabaven in navdušujoč, kot si to mogoče pričakoval. In če si bil sposoben brez težav opraviti to, si definitivno pripravljen na kakršenkoli izziv, zato ti bo še lažje poskusiti nove stvari in nekoliko »tvegati«.

Je poseben dosežek
Če bi bil skok s padalom, pa naj bo to v tandemu ali samostojno, popolnoma varen in brez vsake trohice tveganja, potem po njem nebi imeli nikakršnega občutka dosežka. Spoznati svoj strah in se z njim soočiti – to je dosežek. Brez tega izziva, bi bil skok s padalom približno kot vožnja na vlakcu smrti. Zabavna, a kljub temu na koncu vožnje ne občutiš, da si z njo karkoli dosegel.

Spremeni pogled na življenje
Je vaše življenje stresno? Skok s padalom lahko spremeni vaš odnos do stresa. Ko boste mirno lebdeli v zraku pod odprtim padalom in opazovali lepote sveta pod seboj boste spoznali, da življenje le ni tako slabo, kot se je mogoče še nekaj minut nazaj zdelo… in to je izjemen občutek. Še več… med samim skokom boste tako zelo prisotni v trenutku, kot najverjetneje niste bili še nikoli. Med skokom namreč ni niti časa niti prostora za vsakdanje skrbi. Finančne skrbi, zdravstvene težave, družinske težave – od trenutka ko odskočite, pa do trenutka, ko pristanete nazaj na trdnih tleh te težave enostavno sploh ne obstajajo.

Premagovanje strahu
Vse prepogosto se dogaja, da ljudje ne poizkusijo neke nove stvari, ker jih je tega nekoliko strah. Za nas pa to ni nikakršen način življenja. Lepota premagovanja ovir je ravno v tem, da se moraš nekoliko potruditi in stopiti iz lastne cone udobja. Padalstvo nas vse prisili, da nekoliko stopimo iz cone udobja, in zaradi tega smo na koncu lahko le še boljši. Poleg tega pa… brez strahu ni adrenalina. Zato zdrava mera strahu pomeni le še bolj čaroben občutek v zraku zaradi več adrenalina v krvnem obtoku, hkrati pa še večji občutek izpopolnjenosti na koncu izkušnje.

Izjemna sreča
Znanstveno dokazano je, da bodo vaši možgani po skoku s padalom popolnoma preplavljeni z dopaminom, serotoninom ter še nekaterimi drugimi hormoni sreče, zaradi česar se boste definitivno počutili izjemno in nasmešek na vašem obrazu bo vztrajal še kar nekaj časa po tem. Zato se kar pripravite se na NAJBOLJŠO IZKUŠNJO VAŠEGA ŽIVLJENJA!

News powered by CuteNews - http://cutephp.com