KAKO SE PRIPRAVITI NA SVOJ PRVI SKOK S PADALOM V TANDEMU @
Vam srce divje razbija že ko pomislite na skok s padalom iz delujočega letala? Mi vas popolnoma razumemo, saj smo nekoč tudi sami bili na vašem mestu – nekoliko nervozni zaradi nevednosti glede tega kaj nas sploh čaka in kaj pričakovati. In ravno zato smo tu – da vam pokažemo razburljivi svet padalstva! Tukaj bomo z vami delili nekaj hitrih nasvetov, kako se pripraviti na vaš prvi skok s padalom v tandemu.

REZERVIRAJTE TERMIN
Med sezono je pri nas vreme kolikor toliko predvidljivo, zato sestavljamo plane skakanja za tekoči teden (ne več kot 5 dni vnaprej, saj takrat dobimo dokaj zanesljivo predstavo glede vremena v prihajajočih dneh). A rezervacija ni samo zato. Zavedamo se, da je odločitev za skok s padalom v tandemu lahko precej težka, saj je normalno, da je posameznika nekoliko strah. A če ste odločeni da boste to zares storili, vam rezervacija prepreči, da bi z udeležbo daljši čas odlašali. In verjemite nam, po skoku vam bo lahko le žal, da te odločitve niste sprejeli še nekoliko prej.

KAJ NAJ OBLEČEM ZA SKOK S PADALOM
Za skok si ne želite biti oblečeni v svoja najlepša dizajnerska oblačila, saj jih v resnici res ne potrebujete. Za skok s padalom je pomembno le to, da vam je karseda udobno. Poleg tega, pa vam bomo prav tako priskrbeli kombinezon, katerega boste oblekli preko svojih oblačil, in bo skrbel za to da prestreže nekaj vetra, ter da ne umažete lastnih oblačil ob pristanku na zadnjo plat.
Pametno pa je upoštevati smernice primerne letnemu času – v toplejših mesecih bodite oblečeni v kratke rokave oziroma čim lažja oblačila, v hladnejših mesecih pa je zaželeno da oblečete kakšno plast oblačil z dolgimi rokavi več, za vsak slučaj, saj odvečna oblačila še vedno lahko pustite na tleh, če bi se na licu mesta zbali da bi vam lahko bilo preveč toplo. Poleg tega poskrbite za primerno obutev – zaprti, ne ravno preveč zračni športni copati so navadno najboljša opcija.

KAKO PRIPRAVITI SVOJE LASE/BRADO ZA SKOK S PADALOM
Ali ste se kdaj peljali v kabrioletu ali na motociklu in pustili lase da prosto plapolajo? Ali ste mogoče le stali zunaj na močnem vetru? Pri skoku s padalom padamo okrog 200km/h proti tlom! To pomeni, da v kolikor svoje frizure ne pripravite na skok, boste po skoku imeli veliko dela z razčesavanjem (še posebno tisti z daljšimi lasmi), saj se lasje pri 200km/h lahko kar konkretno zapletejo in zvozlajo.
Zato predlagamo, da svoje lase pred skokom uredite. Po naših izkušnjah se za daljše lase najbolje obnesejo tesne kite, ali čim bolj tesne fige, ki so postavljene nizko na zadnjem delu glave, saj zgornji del glave pokrijemo s čepico.
V kolikor imate daljšo brado pa je načeloma bolj kot ne vseeno kako je urejena, saj se bistveno manj, oziroma se skorajda nič ne zavozla, ker so kocine na obrazu bistveno trše in močnejše od las. Kljub temu pa si jih nekateri moški zvežejo v čop, nekateri pa s seboj prinesejo krtačo za brado, s katero si jo po skoku ponovno uredijo.

KAJ PRINESTI S SABO NA SKOK S PADALOM V TANDEMU?
Tukaj načeloma ne kompliciramo. Vse kar potrebujemo je to, da pridete pravočasno, s seboj pa prinesete darilni bon (v kolikor ga imate seveda), udobna oblačila ter športne copate. S seboj pa seveda lahko pripeljete tudi kakšnega navijača – ali za moralno podporo s tal, ali pa da se vam pridruži pri skoku s padalom v tandemu (seveda s svojim inštruktorjem).


To je pa nekako vse kar potrebujete za svoj prvi skok s padalom. Sedaj ko veste, kako se morate na skok pripraviti, pa že nestrpno pričakujemo da naberete pogum in se prijavite. Za vse ostalo pa na licu mesta poskrbimo mi!

News powered by CuteNews - http://cutephp.com