SKOK S PADALOM @
Ali mora biti vaš prvi skok s padalom v tandemu?

Največkrat se zgodi, da se nikogaršnja »padalska kariera« prične s tandemskim skokom s padalom, saj velika večina misli, da bo to le enkratna izkušnja, na koncu pa jih tako zelo prevzame in pritegne, da se odločijo opraviti še padalski tečaj in kasneje pridobijo tudi padalsko licenco. Tandemski skok poteka tako, da ste preko sistema vezi pripeti na trebuh izkušenega, licenciranega padalskega inštruktorja, s katerim skupaj skočita s 4200m. Na ta način lahko izkusite naval adrenalina ki se pojavi tekom prostega pada, ko letite 200km/h proti tlom, po prostem padu pa uživate v letu pod odprtim padalom do pristanka.
Glavni razlogi zakaj ljudje za svoj prvi skok izberejo skok v tandemu pa so:
-Preprostost: Za tandemski skok posameznik potrebuje le 5 do 10 minutno pripravo, nato pa izkušeni inštruktor skrbi za varnost in brezhibno delovanje opreme, ter poskrbi da pristaneta na dogovorjenem mestu, na vas pa je le to, da maksimalno uživate.
-Izkušnje: Mnogi ljudje ki se odločijo za svoj prvi skok želijo le izkušnjo skoka s padalom, brez da bi se morali športu prekomerno posvetiti. V tem primeru je tandemski skok s padalom popolna izbira.
A kljub temu se srečamo z mnogimi ljudmi, ki bi radi padalstvo izkusili na nekoliko drugačne načine…

Kakšne so opcije?
Če želite samo »pokušino« kar se padalstva tiče, potem je tandemski skok prava izbira. Pripeti boste na izkušenega inštruktorja, ki bo odprl in upravljal padalo namesto vas.

Če želite skočiti sami, pa se lahko odločate me dvema načinoma šolanja. En način je AFF, pri katerem padalo odprete sami, šele po okrog 50s prostega pada z višine 4300m. Drugi način pa je skok »na gurtno«. Gre za vez, ki vaše padalo povezuje z letalom. Ta vez nato odpre vaše padalo takoj po tem ko odskočite z letala.
Dokaj pogosto se zgodi, da se ljudje odločijo kar za šolanje, brez da bi se pred tem udeležili tandemskega skoka s padalom.

Zgoraj opisana načina se nekoliko razlikujeta v postopku šolanja, ampak preko obeh lahko z nekaj časa in truda vsakdo postane kompetenten, licenciran športni padalec. AFF je mogoče nekoliko boljši z vidika trajanja, saj zajema le 7 tečajnih skokov, ki so vsi opravljeni z višine 4300m, sistem »gurtne« pa je mogoče boljši za nekoga ki ima na voljo nekoliko manj denarja, a v zameno nekoliko več časa.

Najboljša izbira za vas
Skok s padalom je edinstvena izkušnja, a to ne pomeni da je to nujno zgolj enkratna izkušnja. To je pravzaprav čisto na vas. Pomembno je le, da za svoj prvi skok izberete tip skoka, ki vam najbolj ustreza. Ogromno ljudi širom Slovenije je že izbralo tandemskiskok.si za svoj prvi tandemski skok ali za udeležbo na padalskem tečaju, zato verjamemo, da boste z nami zadovoljni tudi vi.

Še povzetek:
Tandemski skok s padalom: Najboljša opcija za tiste, ki želijo to storiti le enkrat v življenju
AFF šolanje: Najprimerneje za tiste ki se želijo naučiti padalstva in čim hitreje napredovati
Šolanje »na gurtno«: Primerno za tiste, ki jim trajanje šolanja ne igra preveč pomembne vloge
Če vas zanima kaj več o opcijah katere ponujamo pri tandemskiskok.si (tandemski skok in AFF tip šolanja) nas kontaktirajte. Z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja!

News powered by CuteNews - http://cutephp.com